Vouwmachines

Wat voor vouwmachine zoekt u?

Aberkrom levert verschillende modellen vouwmachines met frictie of luchtinvoer. Vind nu de ideale professionele vouwmachine voor uw kantoor of drukkerij! Met een vouwmachine vouwt u snel en nauwkeurig al uw post, brieven, mailings, folder en andere toepassingen. Machines met frictie-invoer zijn voordeliger en geschikt voor de meeste toepassingen. Systemen met luchtinvoer worden gebruikt voor gevoelige papiersoorten. Er zijn vouwmachines met A4 of (SR) A3-invoer. De machine kan handmatig of automatisch worden ingesteld en heeft normaliter 6 standaard vouwsoorten. Vouwmachines worden gebruikt om plano vellen te vouwen naar een enkele-, venster-, wikkel- of z-vouw.

Professionele vouwmachine

U zoekt een professionele vouwmachine? Er zijn machines leverbaar voor kleine kantoren tot grote drukkerijen. Onze vouwmachines werken efficiënt en kunnen verschillende formaten vouwen, van A5 en A4 tot A3. Het vouwen van documenten wordt veel gebruikt en wordt nu heel eenvoudig gemaakt. Kijk in ons assortiment wat bij u past! Met onze vouwmachines kunt u veel tijd en geld besparen en u verdient de machine binnen enkele jaren terug! Wij adviseren u graag om de machine te vinden die het beste bij uw wensen en uw bedrijf past.

Soorten vouwmachines

Frictie- of lucht-invoer

Vouwmachines zijn verdeeld in twee soorten: Machines met frictie-invoer en machines met luchtinvoer. Frictie-invoermachines zijn voordelig in aanschaf. Rubber invoerwalsen voeren de te vouwen vellen in de machine. Omdat zich inkt, toner en stof kan afzetten op de rollen, gaat zich dat op den duur weer overzetten op de vellen. Dat betekent dat de afdrukken van de rollen overgezet worden op de volgende vellen. Veel smet wordt ook veroorzaakt omdat bij frictie-invoer de vellen over elkaar in de machine worden gevoerd. Het ene vel besmet het andere vel. Een en ander is afhankelijk van wát er gevouwen wordt; als de inkt goed droog is, of de toner goed op het papier gebakken zit, voldoet frictie-invoer over het algemeen goed. Vouwmachines op lucht zijn beter geschikt voor toner-geprinte vellen, in situaties waar de toner minder vast op het papier zit, of als de inkt nog niet helemaal droog is. Lucht-vouwmachines blazen lucht in de stapel papier, zodat de vellen makkelijker door de machine opgepakt kunnen worden.

Opties

Een aantal vouwsystemen kunnen worden uitgebreid met ril- en perforeeroplossingen. De machine fungeert dan als doorvoersysteem. In de machine wordt een as gebruikt voor de montage van ril- of perforeerwerktuigen. Deze werktuigen bestaan uit wieltjes. Bij perforeren zijn deze wieltjes voorzien van kleine mesjes, afhankelijk van het type perforatie. Rillen gebeurt met een rilwieltje.

Interesse?

Heeft u interesse in de aanschaf van een nieuwe vouwmachine?  Wij staan klaar om u te adviseren voor het type dat het beste bij uw organisatie past.