Papiersnijmachines

Voor het snijden van grote stapels papier, worden papiersnijmachines overal gebruikt: op je bureau thuis, in kantoren op de werkplek, in copyshops, bij uitgevers en drukkers.

Kortom: Daar waar papier nauwkeurig en snel moet worden gesneden, komen de bordscharen, handstapelsnijmachines en elektrische stapelsnijmachines voor hoge-precisie van pas. 

Stapelsnijmachines

Een stapelsnijmachine wordt gebruikt voor het snijden van stapels papier. Stapelsnijders onderscheiden we in drie typen papiersnijders, handmatig, elektrisch en hydraulisch. Daarnaast zijn er verschillende opties beschikbaar voor deze handige snijsystemen, zoals snijlijnverlichting, automatische persbalk, luchttafel en lichtlijnbeveiliging.

Handmatige stapelsnijmachines snijden met behulp van een handmatige hendel. Het is de voordeligste oplossing voor het snijden van stapels papier tot maximaal 500 vel. Elektrische snijmachines zijn gebruiksvriendelijker en efficiënter in gebruik. De papiersnijmachines zijn allemaal standaard voorzien van een aantal beveiligingen. De dubbele bediening is het bekendst; uitsluitend door de machine met twee handen tegelijkertijd te bedienen wordt voorkomen dat tijdens het snijden door onoordeelkundig gebruik een hand of vingers onder het mes kunnen komen. Elektrische snijmachines zijn standaard uitgerust met een contactslot.

Verder zijn deze professionele snijmachines voorzien van een veiligheidskap aan de voorzijde. Deze kap moet gesloten zijn alvorens te kunnen snijden met de machine. Ook de achterzijde van de machines zijn voorzien van een afgesloten veiligheidskap. Al deze veiligheidsvoorzieningen helpen ongelukken door onoordeelkundig gebruik voorkomen.

Stapelsnijmachines onderscheiden zich van andere snijsystemen door de aanwezigheid van een persbalk. De persbalk klemt de stapel papier stevig vast, zodat de vellen onderling niet kunnen verschuiven. Bij het snijden van een stapel papier hebben de op elkaar liggende vellen de neiging om onderling te gaan schuiven. Dit wordt voorkomen met het aanpersen van de stapel papier d.m.v. een persbalk. Bij de eenvoudige papiersnijmachines gebeurt dat handmatig met een spindel, bij de wat geavanceerdere machines werkt een persbalk elektrisch.

Een elektrische persbalk werkt veel sneller dan een handmatige. Zodra een snij-commando wordt gegeven door de dubbele bediening perst de machine automatisch de papierstapel aan. Dat scheelt veel tijd. Zware, professionele stapelsnijsystemen zijn vaak voorzien van een hydraulische persbalk. Een hydraulische persbalk kan meer kracht zetten, waardoor ook grotere stapels papier niet gaan verschuiven. Bovendien kan met een hydraulische persbalk de persdruk worden geregeld. Dat kan belangrijk zijn bij het snijden van gevoelige papiersoorten.

Stapelsnijders met een programmeerbare achteraanleg kunnen volgens een snijschema stap voor stap de verschillende snijafstanden ingesteld en in het geheugen opgeslagen worden. Dit is vooral handig bij het schoon snijden van grote aantallen plano’s en bijvoorbeeld bij het snijden van visitekaartjes. Een programmeerbare aanleg kan ook ingesteld worden voor ketting snijden. Met deze functie kan telkens dezelfde snijafstand ingesteld worden voor repeterende snij-jobs.

Bordscharen

Bordscharen worden gebruikt voor kleine opdrachten. De bordscharen zijn leverbaar in B4, A3 en A4. Een bordschaar is geschikt voor het snijden van meerdere vellen papier tegelijkertijd. 

Rolsnijders

Rolsnijders zijn er in twee verschillende typen: handmatige en elektrische rolsnijders. Deze papiersnijders zijn zeer compact voor het snel en nauwkeurig snijden van papier. Ze zijn uitstekend geschikt voor grote papierformaten. Rolsnijders zijn uitgerust met een rolmes, (een mes in de vorm van een wiel). Daarom kan de rolsnijder in twee richtingen snijden. 

Voor professionele papiersnijmachines moet u bij Aberkrom Verkoop & Service zijn. Wilt u meer informatie over de verschillende papiersnijmachines neemt u dan contact met ons op!