IDEAL papiersnijmachines

U bent op zoek naar een professionele papiersnijmachine?

Voor het snijden van grote stapels papier, worden stapelsnijmachines gebruikt: op je bureau thuis, in kantoren op de werkplek, in copyshops, bij uitgevers en drukkers. Kortom: Daar waar papier nauwkeurig en snel moet worden gesneden, komen bordscharen, handstapelsnijmachines en elektrische stapelsnijmachines voor hoge precisie van pas.

 

Welke papiersnijmachine is geschikt voor uw situatie?

Een pak papier per keer snijden? Met een stapelsnijder is dat mogelijk.
De topmodellen kunnen tot wel 700 pagina’s per keer snijden! Tevens zijn er diverse industriële stapelsnijders die compleet voorgeprogrammeerde snijprogramma’s bieden. Voor advies op maat kunt u contact met ons opnemen.

Handmatige stapelsnijmachines snijden met behulp van een handmatige hendel. Het is de voordeligste oplossing voor het snijden van stapels papier tot maximaal 500 vel.

Elektrische stapelsnijmachines zijn gebruiksvriendelijker en efficiënter in gebruik. De papiersnijmachines zijn allemaal standaard voorzien van een aantal beveiligingen. De dubbele bediening is het bekendst; uitsluitend door de machine met twee handen tegelijkertijd te bedienen wordt voorkomen dat tijdens het snijden door onoordeelkundig gebruik een hand of vingers onder het mes kunnen komen. Elektrische stapelsnijmachines zijn standaard uitgerust met een contactslot.

Verder zijn deze professionele stapelsnijmachines voorzien van een veiligheidskap aan de voorzijde. Deze kap moet gesloten zijn alvorens te kunnen snijden met de machine. Ook de achterzijde van de machines zijn voorzien van een afgesloten veiligheidskap. Al deze veiligheidsvoorzieningen helpen ongelukken door onoordeelkundig gebruik voorkomen.

Stapelsnijmachines onderscheiden zich van andere snijsystemen door de aanwezigheid van een persbalk. De persbalk klemt de stapel papier stevig vast, zodat de vellen onderling niet kunnen verschuiven. Bij het snijden van een stapel papier hebben de op elkaar liggende vellen de neiging om onderling te gaan schuiven. Dit wordt voorkomen met het aanpersen van de stapel papier d.m.v. een persbalk. Bij de eenvoudige papiersnijmachines gebeurt dat handmatig met een spindel, bij de wat geavanceerdere machines werkt een persbalk elektrisch.

Stapelsnijmachines met een programmeerbare achteraanleg kunnen volgens een snijschema stap voor stap de verschillende snijafstanden ingesteld en in het geheugen opgeslagen worden. Dit is vooral handig bij het schoon snijden van grote aantallen plano’s en bijvoorbeeld bij het snijden van visitekaartjes. Een programmeerbare aanleg kan ook ingesteld worden voor ketting snijden. Met deze functie kan telkens dezelfde snijafstand ingesteld worden voor repeterende snij-jobs.

Bordscharen

Wilt u regelmatig papier snijden? Dan is een bordschaar wellicht een goede keuze.
Een bordschaar heeft over het algemeen een grotere snijcapaciteit dan een rolsnijmachine. Een bordschaar is te verkrijgen in diverse maten: van A4 tot en met A1 formaat voor de echt grote klussen! Bordscharen zijn tevens te verkrijgen in uitvoeringen als tafelsnijmachine (ateliersnijmachine), met een voetpedaal voor het eenvoudig aandrukken van het papier en eventueel met een lasermodule om precies te kunnen snijden.

Rolsnijders

Rolsnijmachines zijn over het algemeen geschikt voor gebruikers die incidenteel wat velletjes papier willen snijden.
Naast de standaard A4 rolsnijmachines, zijn er ook groot formaat rolsnijmachines te verkrijgen waarmee het zelfs mogelijk is om op A0 formaat papier te snijden.
De beperkte capaciteit van rolsnijmachines maakt deze het meest geschikt voor het snijden van enkele velletjes papier per keer.

Voor professionele papiersnijmachines moet u bij Aberkrom Verkoop & Service zijn. Wilt u meer informatie over de verschillende papiersnijmachines neemt u dan contact met ons op!